Política 31/05/2017

Liberals i PS critiquen l'actuació del Govern en la plataforma de Soldeu

Els dos grups parlamentaris consideren que la declaració d'interès nacional no s'ha fet de manera correcta, però creuen que la decisió de Viladomat no ve motivada només per aquesta qüestió

Ara Andorra
2 min
La consellera del PS, Rosa Gili, conversa amb Carine Montaner, mentre el cap de Govern, Toni Martí parla amb Pere López / M.F. (ANA)

Andorra la VellaEls grups de l'oposició han reaccionat aquest dimecres a l'anunci de Viladomat d'activar el procés de liquidació de la societat Nevasa i, per tant, la marca Grandvalira. Liberals d'Andorra i el Partit Socialdemòcrata han mostrat la seva "preocupació" davant la decisió de Viladomat i han criticat l'actuació del Govern en tot aquest afer, ja que segons han remarcat els representants dels dos grups, la tipificació del projecte com a acció d'interès nacional no s'hauria fet de la manera correcta.

Pel que fa al grup parlamentari liberal, el seu president suplent, Jordi Gallardo, ha remarcat que suposaria "la pèrdua de la marca més important del país". També ha criticat l'actuació del Govern en tot aquest afer, malgrat mostrar-se favorable a la realització de la plataforma de Soldeu, un dels principals punts de desavinença entre Saetde i Ensisa. En aquest sentit, Gallardo ha remarcat que "som favorables a tots els projectes que impulsin l'economia del país, però les coses s'han de fer bé des d'un principi".

Des del grup parlamentari liberal s'apunta a una mala implementació de la llei a l'hora de declarar el projecte de Soldeu d'interès nacional. Precisament, Gallardo ha afirmat que Ld'A va plantejar una esmena a la Llei del sòl per tal d'incloure la tipificació de projectes esportius o lúdics com a elements d'interès nacional. Un aspecte que "actualment la llei no té", tal com ha lamentat Gallardo.

Tot i això, el president també ha manifestat que "no crec que el projecte de Soldeu sigui l'únic aspecte pel qual Viladomat ha pres aquesta decisió". La manca de suport del Govern a Viladomat en certes demandes és un dels aspectes que, segons Gallardo, hauria motivat aquesta dissolució. A més, el conseller general ha manifestat que "Viladomat és un home de país i a altres països se'l rifarien".

D'altra banda, el Partit Socialdemòcrata, mitjançant el conseller general, Pere López, i el representant de la minoria del comú d'Encamp, Joan Sans, també han valorat la notícia. Ambdós representants han remarcat les "actuacions poc clares" del Govern, en l'adjudicació de la categoria d'interès nacional al projecte de la plataforma de Soldeu.

López ha manifestat que "el Govern ha actuat de forma poc neutra i s'ha potenciat més alguna part de l'estació que no pas una altra". El conseller del PS també ha explicat que "vam fer una demanda d'informació que no han tingut la delicadesa d'avançar-nos".

Per un altre costat, Sans també ha posat en relleu que les tensions entre Saetde i Ensisa no només provenen del projecte de Soldeu, ja que "la corda estava molt tensada". El conseller de la minoria encampadana també ha criticat que DA defensés un gran interès per invertir al Pas de la Casa, però que, en canvi, "no s'ha traduït en res", un fet que ha generat la preocupació d'empresaris i veïns.

"Estem davant una situació històrica. A escala parroquial pot tenir un significat molt important i anar en detriment sobretot del turisme de la parròquia". Amb aquestes paraules, Sans ha manifestat la seva preocupació davant aquesta situació que pot generar que Encamp perdi "una de les fonts més importants de la seva riquesa".

stats