Política 23/05/2018

Més places indefinides d'agents de l'administració

En la nova convocatòria se n'han aprovat 17, 14 actualment ocupades per eventuals i 3 de nova creació

Ana
3 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaAmb la idea de reduir el nombre d'agents de l'administració eventuals de llargada durada i que aquests puguin optar a aconseguir la plaça indefinida, l'executiu continua convocant noves places en el marc del pla biennal. Aquesta vegada ha convocat un total de 17 places d’agents de l’administració de caràcter indefinit, que se sumen a les 20 que ja es van aprovar la setmana passada. Els llocs de treball aprovats aquest cop corresponen a 14 places que actualment estan ocupades per eventuals i a 3 de nova creació. Tal com ja es va destacar, la voluntat de l'executiu és cobrir, en total, més de 200 places entre aquest 2018 i el 2019. El llocs de treball, primer, es promocionaran mitjançant un edicte intern de l’administració i, segon, es publicaran al BOPA mitjançant edicte extern si en queda alguna per cobrir, per tal de potenciar la cobertura d'aquestes amb el personal eventual.

Les places convocades són per ocupar els llocs de treball de tècnic de suport del departament d’Institucions Penitenciàries, tècnic de suport d’ajudes a l’esport de la Secretaria d’Estat d’Esports, tècnic de suport de gestió d’instal·lacions de la Secretaria d’Estat d’Esports, administratiu de la Secretaria d’Estat d’Esports, dos operaris auxiliars d’instal·lacions de la Secretaria d’Estat d’Esports, tècnic COEP del departament de Joventut i Voluntariat, tècnic arxiver del departament de Patrimoni Cultural, administratiu del Gabinet de Comunicació, administratiu del departament de Protocol, tècnic de Formació del departament de Funció Pública, tècnic administratiu de Formació del departament de Funció Pública, tècnic de Selecció del departament de Funció Pública i operari de magatzem del departament de Transports.

Un total de 90.000 euros per doctorats

Per al curs acadèmic 2018-2019 l'executiu desemborsarà un total de 90.000 euros destinats a la convocatòria dels ajuts de doctorat. D’aquesta dotació, 30.000 euros van destinats a nous ajuts de tercer cicle i 60.000 euros a ajuts de renovació del doctorat, per tant, van adreçats a joves que vulguin iniciar i continuar la seva carrera professional en l’àmbit de la recerca mitjançant els estudis de doctorat. Tindran una dotació exclusiva que es concreta amb un import de 1.250 euros mensuals, fins a un màxim de 15.000 euros anuals i tenen una durada màxima d’un any. D'aquesta manera, es preveuen atorgar dos nous ajuts i quatre renovacions de doctorat, que ja en van ser beneficiàries el curs passat o fa dos anys. Aquells que vulguin optar-hi han de tenir la nacionalitat andorrana o la residència legal i efectiva d’una antiguitat mínima de cinc anys consecutius anteriors a l’entrada de la sol·licitud o han de desenvolupar el doctorat a ple temps i de manera presencial, a la Universitat d'Andorra.

A més, el consell de ministres ha aprovat la renovació del conveni de col·laboració amb la Universitat d'Andorra (UdA) per al desenvolupament d’un programa de formació en cooperació internacional i voluntariat. El programa, que enguany arriba a la sisena edició, compta amb el suport de l'executiu per segon any consecutiu i aquest cop ho farà amb una aportació de 6.000 euros. Aquests diners serveixen per rebaixar el preu de la matrícula per als estudiants, de manera que hauran de pagar 50 euros per persona, i per garantir la participació d’experts d’Andorra i dels països veïns per oferir una elevada qualitat docent. La formació està oberta a un nombre d’entre 15 i 35 alumnes, i els que la realitzin obtindran un diploma de cooperació i voluntariat i poden assolir el reconeixement d’1,5 crèdits europeus.

Finalment, el Govern també ha signat un conveni amb l'UdA i el SAS Institute per oferir programes de formació sobre la plataforma SAS de gestió i tractament de les dades estadístiques. El departament d’Estadística elabora les estadístiques oficials mitjançant el tractament i l’anàlisi de les dades amb el llenguatge de programació SAS. La voluntat de les tres institucions és formar els professionals, persones en procés de formació o dedicades a la recerca perquè puguin treballar aquestes dades en un futur. Així, el conveni que se signarà en els pròxims dies preveu que es creïn diferents programes de formació en SAS, que gestionarà l’UdA i que s’impartiran de manera presencial a la Universitat d’Andorra.

stats