Política 29/07/2018

El PS vol conèixer quants diners s'han invertit en el projecte de ‘The Cloud’

La consellera general Rosa Gili ha tramitat una demanda d'informació al Consell General

Redacció
2 min
El solar on es construirà The Cloud durant la demolició de l'antic edifici d'Andorra Telecom. / D. R. (ANA)

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha donat a conèixer aquest diumenge la demanda d’informació tramitada per la consellera general Rosa Gili al Consell General, amb l'objectiu d'obtenir la documentació relacionada amb el projecte de ‘The Cloud’, suspès per Andorra Telecom. La formació busca conèixer totes les dades per saber quants diners que s’han destinat, però també la despesa futura compromesa.

En l'escrit, Gili demana en primer lloc la "relació de tota la despesa feta fins ara vinculada al projecte de construcció de l'edifici 'The Cloud' des del seu inici", petició que inclou despeses com les vinculades al concurs de disseny de l'edifici, els honoraris del despatx d'arquitectes o la demolició de l'antiga caserna de bombers i de l'antiga seu d'Andorra Telecom. El grup socialista vol saber no només els costos assumits directament per la societat pública, sinó també els costos assumits per altres entitats, com Govern o el comú d'Andorra la Vella.

En segon lloc, el grup socialdemòcrata ha sol·licitat la “relació de tota la despesa que encara no s’hagi realitzat però que estigui compromesa en virtut dels acords per a la construcció ara suspesa de ‘The Cloud’”, així com els costos assumits per les entitats públiques.

Gili ha sol·licitat en tercer lloc la documentació relacionada amb el concurs de l'edifici, que Andorra Telecom va declarar desert. En la demanda s'inclou "el plec de bases, les ofertes presentades per les constructores que hi van participar i els informes d'adjudicació, així com els informes i estudis demanats per a la seva realització". En una altra petició la consellera també ha demanat les previsions del cost del projecte per part d'Andorra Telecom o de la propietat delegada.

Per últim, la demanda de la consellera general requereix tots els estudis de viabilitat econòmica i els plans de negoci que s’hagin realitzat per comprovar la rendibilitat de la inversió en l’edifici The Cloud”.

Rosa Gili ha explicat que el PS vol conèixer tota la informació sobre els costos del projecte fins a l’actualitat, però també “cal saber també quines són les que poden quedar pendents, perquè entenem que segurament hi havia compromisos ja lligats”. Segons la consellera, “sempre parlem de diners públics i, per tant, és una informació important”.

stats