Política 07/02/2018

Pere López serà el candidat a cap de Govern pel PS

Finalment l'actual president dels socialdemòcrates ha estat l'únic que s'ha presentat a les primàries

M. M.
2 min
El preident del partit i canidat a cap de Govern, Pere López. / M. M.

Andorra la VellaAquest dimarts passat es va tancar el període per presentar candidatures a les primàries per escollir el candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS). No hi ha hagut cap sorpresa. Tal com apuntaven tots els pronòstics, finalment no hi haurà període de primàries perquè l'actual president del partit, Pere López, ha estat l'únic que s'ha presentat.

Ara s’obre un nou termini de set dies perquè López aconsegueixi les 25 signatures d’afiliats que són necessàries com a aval per formalitzar la proposta. Un cop les hagi presentat, la comissió es tornarà a reunir (el pròxim dijous 15 de febrer) per analitzar-les i validar-les. Una vegada s’hagi completat aquest tràmit es proclamarà, de manera automàtica, l'actual president del partit com a candidat del PS a cap de Govern de cara a les futures eleccions generals. Així ho ha confirmat en declaracions a l'ARA Andorra la primera secretària del PS, Susanna Vela.

“Valorem positivament que López hagi estat l'únic candidat a ser el cap de la llista nacional de la formació en les properes eleccions generals, ja que això demostra cohesió i que a la militància li agrada la línia que està duent a terme el partit i ell mateix”, ha esclarit Vela. Tot i això, la primera secretària també ha confessat que més candidats hagués posat sobre la taula més pluralitat.

El PS demana el suport de la CEA per tirar endavant la llei d’emprenedoria

Per altra banda, els consellers generals del Partit Socialdemòcrata Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López, s’han reunit aquest dimecres amb representants de la Confederació Empresarial (CEA) per recalcar que la proposició de llei de l’emprenedoria tramitada des de la formació socialdemòcrata és molt important, ja que vol donar un marc jurídic més simplificat a l’activitat dels emprenedors, tot advertint que alguns dels canvis proposats per Demòcrates per Andorra (DA) via esmena poden comprometre seriosament l’eficiència del text. Per això, han demanat el suport de l’entitat per mirar d’aconseguir que la majoria es replantegi el seu posicionament actual.

stats