SDP treballa en llistes a quatre parròquies

Descarta Canillo, la Massana i Sant Julià de Lòria

Moviment Progressista-SDP està immers en preparar les eleccions generals que seran com a molt tard el dia 7 d'abril. Dimecres a la nit els militants es van reunir per parlar del programa electoral tot i que ja hi ha un esbós amb els pilars bàsics.

De moment ja té cap de llista per a la candidatura nacional. Josep Roig formalitzarà l'acceptació en el consell nacional previst per al proper dia 15. Pel què fa la presència a les circumscripcions territorials, SDP treballa per tenir llistes a quatre parròquies i descarta fer-ho a Canillo, la Massana i Sant Julià de Lòria.

Els progressistes no estan satisfets de l'experiència de Lauredia en Comú tot que Roig té un gran protagonisme en el comú lauredià. SDP té en ment fer llistes a Ordino, Encamp, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella. Cal recordar que la capital és un graner de vot de centre-esquerra i per tant la disputa amb la coalició PS-L'A se centrarà en aquest perfil de votant i desencantats amb DA.

Sobre possibles pacte, SDP no vol ni parlar-ne. El president del partit, Jaume Bartumeu, conscient que no obtindran una majoria, explica que passades les eleccions parlaran d'aliances, encara que sembla bastant clar que un apropament al PS de López està descartat.

Els pilars bàsics del programa és una "Andorra progressista, social i europea". Inclou propostes com una llista nacional de 28 consellers, compromesa amb el desenvolupament econòmic sostenible, inclusiva, amb més igualtat econòmica i social i, òbviament, una aposta clara per Europa per afavorir empresaris, l'activitat financera i comercial o l'arribada d'inversió estrangera.

  • Etiquetes