Política 17/04/2019

L'executiu aprova el pla estratègic nacional per a la implementació dels ODS

Preveu la creació d'un grup de treball obert format per representants de tots els sectors implicats

Agència Ana
1 min
Vista de la parròquia d'Andorra la Vella. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl consell de ministres ha fet el primer pas per implementar noves polítiques, mesures i iniciatives per promoure i implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb l'aprovació del pla estratègic nacional per a la implementació de l'Agenda 2030 de les Nacions.

Per complir l'objectiu, preveu la creació d'un grup de treball obert format per representants de tots els sectors implicats, que promourà accions encaminades a l'assoliment dels ODS, a més de fer-ne un seguiment. Tanmateix, entenent que complir els objectius és una part imprescindible de l'Agenda 2030, es continuaran definint i compilant indicadors nacionals amb l'objectiu de tenir dades fiables, accessibles i pertinents per calcular el grau d'assoliment dels ODS.

Segons ha informat a través d'un comunicat, el Govern "està compromès amb els valors i els principis de l'Agenda 2030, com ho està també la societat andorrana, el sector privat i altres institucions públiques i privades". I han estat diferents accions i suggeriments de la ciutadania en els processos participatius establerts pel Govern els que, segons l'executiu, han reflectit la voluntat de convertir els objectius de les Nacions Unides en una fita comuna. Per a l'executiu, l'aprovació del pla estratègic nacional representa "una prioritat en l'agenda política i un projecte d'Estat".

stats