Política 04/02/2018

El partit liberal seguirà treballant per millorar la qualitat de vida dels padrins i padrines

Els consellers Jordi Gallardó i Judith Pallarés s'han reunit amb la Federació de la Gent Gran d'Andorra i han estudiat les 34 propostes de l'entitat

Ara Andorra
2 min
Un moment de la trobada dels consellers liberals Jordi Gallardo i Judith Pallarés amb el secretari de la Federació de la Gent Gran d'Andorra, Lluís Samper. / LIBERALS D'ANDORRA

Andorra la VellaSeguir treballant per millorar la qualitat de vida de la gent gran. Aquest és el missatge que els consellers del partit liberal, Jordi Gallardo i Judith Pallarés, han transmès al secretari de la Federació de la Gent Gran del Principat d'Andorra, Lluís Samper, durant la trobada que van mantenir aquest passat divendres.

En aquesta reunió, Gallardo i Pallarés van poder revisar detalladament les 34 propostes que recull el document que ha elaborat l'entitat de gent gran, i que estan encaminades a millorar la qualitat de vida dels padrins i padrines. Així, segons Liberals d'Andorra, ara el grup parlamentari podrà ajustar les esmenes que presentarà al contracte de continuïtat laboral, per a persones majors de 65 anys.

En un comunicat, els liberals expliquen que el cap de llista Jordi Gallardo ha constatat que "les pensions han perdut poder adquisitiu els darrers anys" i que està d'acord amb la Federació de la Gent Gran que "cal establir un import mínim" per a les de jubilació i "revaloritzar les actuals". Gallardo també defensa la necessitat d'implantar la figura del tercer pagador de la CASS, ja que diu que "milloraria la situació de molts padrins i padrines que no poden avançar el cost d'una despesa sanitària", i recorda que aquesta mesura "no suposa un sobrecost per a la seguretat social".

A la llista de prioritats de Liberals d'Andorra també hi ha augmentar el suport que reben les persones en situació de dependència, per tal d'aconseguir, en la mesura que sigui possible, que puguin disposar d'autonomia personal. I una altra de les preocupacions del partit és la de les dones vídues que han de sobreviure amb la seva pensió, que sovint és molt més baixa que la de l'home, i que només disposen d'una part de la pensió del marit. Sobre això, Jordi Gallardo apunta que "caldria treballar per aconseguir que les dones vídues poguessin triar quina de les dues pensions volen cobrar com a principal, si la pròpia o la del marit".

L'últim aspecte "injust" que recull el comunicat del partit liberal és la situació dels autònoms a l'hora de jubilar-se, i que han de seguir cotitzant a la CASS el 22% dels ingressos un cop comencen a rebre la pensió, mentre que els assalariats només cotitzen el 3%.

stats