Política 06/11/2014

Martí posa el seu càrrec a disposició del partit i proposa buscar candidats alternatius

Ana
2 min

Andorra la VellaEl cap de Govern i president de Demòcrates per Andorra, Toni Martí, ha posat el seu càrrec a disposició del partit i ha obert la porta a no optar a la reelecció. Així ho va comunicar als companys aquest dimecres durant l'executiva de DA i així ho ha confirmat als mitjans de comunicació aquest dijous al matí.

Martí vol que el partit "valori qui és el millor candidat" per encapçalar la llista de DA i, per tant, per optar a ser cap de Govern. Ha destacat la necessitat de "buscar un millor lideratge" i que "si es troba, el recolzaré de forma indiscutible". Martí ha deixat clar que la decisió de no optar a la reelecció no és definitiva, sinó que "res està tancat, tot està obert, però res comença ni s'acaba al tomb de l'Antoni Martí". El cap de Govern ha admès que ha acumulat un cert desgast, però que ha assegurat que "l'assumeixo perfectament, en sóc conscient i n'estic orgullós".

Tal com ha confirmat aquest dijous al matí als mitjans de comunicació, en el marc de la inauguració del plenari de la de la Comunitat de Treball dels Pirineus que se celebra a Andorra la Vella, "res està tancat, tot està obert, però res comença ni s'acaba al tomb de l'Antoni Martí".

En aquest sentit, ha insistit que cal que "no donem per fet que l'única opció vàlida és la del senyor Toni Martí", ja que "tenim la sort que dins de DA hi ha gent capacitada, fins i tot més que jo, per liderar aquest nou impuls necessari per Andorra, la pròxima legislatura".

Per Martí, el motiu d'aquest gest respon a un "criteri d'utilitat", ja que "més enllà de les persones, hi ha el projecte", i per tant cal trobar la persona més adequada per mantenir "el rumb" la propera legislatura i mantenir "les reformes que s'han començat aquesta legislatura i que han de continuar".

Martí assegura que ha volgut comunicar aquesta decisió "amb temps" i que "les properes setmanes, si no la setmana que ve, farem una reunió i aclarirem tots els conceptes".

Preguntat per si aquesta possible renúncia respon al desgast acumulat, Martí ha admès que "és evident que hi ha desgast, però no és una qüestió de cansament, perquè un polític no es pot permetre estar cansat, ha de fer la seva feina amb devoció". En aquest sentit, ha afegit que aquest desgast "l'assumeixo perfectament, en sóc conscient i n'estic orgullós".

En relació a la recerca d'un altre candidat, i a la possibilitat que no es trobi ningú dins de DA per substituir-lo, Martí ha assegurat que si això passa serà perquè "realment no s'haurà buscat gaire". Tot i això, no ha volgut aclarir si, en aquest cas, aleshores ell sí que optarà a la reelecció.

stats