Política 26/07/2017

El Tribunal Constitucional admet el recurs d'empara del SEP sobre les prejubilacions

El president del sindicat, David Garcia, admet que "és una gran notícia" perquè "teníem certs dubtes que l'acceptessin"

Ana
1 min
Una manifestació de funcionaris a la plaça del Consell. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) recull aquest dimecres l'admissió a tràmit del recurs d'empara presentat pel Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) ara fa uns mesos, després que el Tribunal Superior desestimés l'incident de nul·litat, al març d'aquest any. El cas guarda relació amb l'entrada en vigor de la Llei de pensions dels funcionaris, ja que aquesta disposició va afectar una treballadora d'Educació que va prejubilar-se.

La problemàtica va sorgir perquè, per un parell de mesos, la dona no podia acollir-se a les condicions establertes en la legislació anterior –molt més favorable–. Per aquest motiu, el SEP va considerar escaient intervenir en el cas, ja que era un aspecte que podia afectar a gran part del col·lectiu educatiu, entre d'altres.

El president del SEP, David Garcia, ha manifestat en declaracions a l'ANA que estan molt satisfets per l'admissió del recurs, ja que "teníem certs dubtes que ho acceptessin". Tot i això, Garcia ha remarcat que, com que ja es va plantejar en el seu moment, des del sindicat es considera que es tenen arguments suficients per actuar. La voluntat de l'organisme, segons ha detallat el president, és que "en cas d'obtenir una sentència favorable podríem crear jurisprudència, per evitar més denúncies".

Garcia també ha apel·lat al caràcter retroactiu del cas, a l'hora d'exposar els motius pels quals el sindicat va decidir emprendre mesures legals al respecte. El president també ha manifestat que "tots aquells anys que s'han treballat amb la legislació anterior s'haurien de meritar amb la reglamentació d'abans", ja que l'entrada de la nova llei de pensions inclou certes retallades. Garcia ha explicat que encara desconeixen com avançarà tot plegat, perquè no s'ha pogut reunir amb els advocats del sindicat.

stats