Publicitat
Publicitat

Duo d'orgue per 'viatjar' a l'Alemanya del barroc i el romanticisme

Olivier Vernet i Cédric Meckler oferiran aquest dissabte un concert a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella

Olivier Vernet i Cédric Meckler ja van actuar l'any passat al Festival Internacional Orgue&nd i aquest any estan "encantats" de tornar-hi a ser. Actuaran aquest dissabte a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella i oferiran un repertori "diferent" al de l'any passat, ja que llavors van interpretar peces llatines i ara 'viatgen', fins a Alemanya per tocar peces del barroc i el romanticisme.

Es tracta, tal com ha comentat Vernet, d'un repertori "clàssic" en el qual hi ha diferents transcripcions per a orgue a quatre mans de peces de Félix Mendelssohn i de Johann Sebastian Bach. De fet, n'ha destacat 'El somni d'una nit d'estiu' de Mendelssohn. També hi haurà la 'Tocata i fuga' i la 'Xacona BWV1004' de Bach i la 'Sonata per a tecla a quatre mans' de Johann Christian Bach. "És un repertori molt diferent de l'any passat, on hi havia boleros, salsa..." ha remarcat Meckler,

Tant Vernet com Meckler s'han mostrat agraïts de tornar a ser al festival i de tocar, novament, a l'orgue de Sant Esteve. Vernet ha posat en relleu que és un orgue "molt interessant, molt fàcil de tocar" i ha lloat també l'acústica de l'església.

El duo allarga en aquesta ocasió l'estada al festival més enllà del concert d'aquest dissabte a les 21.30 hores. Així, Vernet serà, juntament amb el director artístic del festival, Ignacio Ribas, l'encarregat de fer les classes magistrals a sis alumnes. Ha destacat que ell s'ocuparà de les explicacions sobre la música barroca francesa i també alemanya i del romanticisme, mentre que Ribas farà incidència en el repertori espanyol. Més que classes magistrals ha destacat que serà "una discussió sobre la interpretació. "Serà interactiu" ha afegit, recordant que molts dels alumnes ja tenen molt de nivell.

Per la seva banda, Meckler oferirà dues conferències, una sobre els duos a l'orgue, aprofundint en les "dificultats" tècniques i físiques que suposa i que tindrà lloc a les 18 hores de dilluns a la sala d'actes de la casa rectoral d'Andorra la Vella. I una altra sobre l'autohipnosi per gestionar les actuacions. En aquest darrer cas, i malgrat s'emmarca en les classes magistrals, està oberta a persones que estiguin interessades en la temàtica i encara hi ha places disponibles.