Publicitat
Publicitat

L'ONCA, sota la batuta d'Abel Tomàs

L'orquestra ha convidat per primera vegada un concertino director per dirigir la formació

L'Orquesta Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, ha convidat per primera vegada un concertino director, Abel Tomàs, per dirigir la formació. Serà en el segon concert del XIII Cicle ONCA al Palau, que amb un programa titulat 'L’ONCA i Abel Tomàs' tindrà lloc el dijous 23 de març al Palau de la Música Catalana. Amb motiu del Concert Jardins de Casa de la Vall, el dimarts 27 de juny, es presentarà el mateix programa a Andorra.

El director artístic de l’ONCA, Gerard Claret, ha demanat la col·laboració del reconegut violinista Abel Tomàs, membre del distingit Quartet Casal, per dirigir la formació andorrana. El concert tindrà lloc el proper 23 de març a les 20 hores al Palau de la Música Catalana, i al mateix temps, Tomàs serà el solista de la primera obra, 'Concert per a violí núm. 5 en la major', K 219 de Mozart. Fent un gran salt en el temps, també s’interpretarà l’obra d’Arvo Pärt 'Fratres'. El programa es tancarà amb la 'Simfonia núm. 29 en la major', K 201 de Mozart. Amb motiu del Concert Jardins de Casa de la Vall, el dimarts 27 de juny, a les 22 h, es presentarà el mateix programa a Andorra.

Abel Tomàs ha estat alumne de Z. Bron i de S. Fatkouline a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía, i de V. Tretjakov a la Hochschule für Musik de Colònia. Premiat en concursos nacionals i internacionals, com a solista ha actuat amb diverses orquestres nacionals i amb directors com J. Judd, J. Hirokami, V. P. Pérez, C. Rizzi, R. Gimeno i Z. Mehta. Forma part del reconegut Quartet Casals, amb el qual actua a les millors sales europees, i ha fet gires per l’Amèrica Llatina, els Estats Units i el Japó. La formació va guanyar el Premio Nacional de Música 2006 i el Premi Ciutat de Barcelona 2005.

El Cicle ONCA al Palau continuarà el dijous 6 d’abril amb el programa 'L’ONCA i Isabel Villanueva', proposta que s’estrenarà prèviament el dissabte 1 d’abril, a les 20.30 h, a l’església Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany, amb entrada lliure. Clàudia Bardagí & cia. tancarà el cicle l’11 de maig en format ONCA Bàsic.