Publicitat
Publicitat

Lliurats els premis dels Jocs Florals amb un augment destacat d'obres en la categoria infantil

El jurat de la categoria infantil va destacar l'augment d'obres, la seva qualitat i la diversitat de temes escollits

El Cercle de les Arts i les Lletres va lliurar aquest diumenge els premis dels Jocs Florals infantils i juvenils. Pel que fa a la categoria juvenil els guanyadors van ser Judit Pintat, Marc Carmadons i Carolina Martos, mentre que en la categoria infantil els premis van anar a parar a Laura Laurent Marrugat, Adrià Junyer, Pau Bascompte, i Mariona Fondevila. En l'apartat infantil, el jurat va destacar l'augment de poemes rebuts, la seva qualitat i la diversitat de temes.

En la categoria juvenil, el jurat format per Alícia Valls, Josefina Obiols i Miquel Àngel Aniés, va decidir atorgar el premi Flor natural al millor poema que enalteix l'amor a 'Sospir inesperat' de Judit Pintat. També es va atorgar un accèssit a 'Perquè era com la lluna', de Biel Vicente, i un accèssit al premi Englantina, de poemes de caràcter patriòtic per a 'La matinada l'alça', de Marc Garcia. El premi Viola, al millor poema que exalta la fidelitat als valors espirituals, va recaure en 'El que he oblidat' de Marc Carmadons. A més, es va lliurar un accèssit a 'La vida' de Gorka Repiso i 'Tinc un amic' de Sara Gómez. Finalment, el premi extraordinari de poesia a la millor composició de tema lliure va ser per a 'El somni', de Carolina Martos. Al premi extraodinari també es van lliurar dos accèssits, per a 'Van de la mà', d'Irene Gómez i 'Un món injust' de Carlota Cruz.

Pel que fa a la categoria infantil, el jurat format per Ester Fenoll, Dolors Iglesias i Simó Duró, va decidir atorgar el premi Flor natural al poema que millor exalta l'amor a 'Un amor infinit' de Laura Laurent Marrugat, a més dels accèssits per a 'El meu primer amor' de Neus Guàrdia Navarro; 'Amor incondicional' de Marc Mayoral Ramoneda; i 'I sense tu' de Claudia Pubill Font.

El premi Englantina, a la millor poesia de caràcter patriòtic, va recaure en 'Andorra la meva terra' d'Adrià Junyer Torres. I es van atorgar accèssits a 'Andorra' de Gerard de Castro Pont; 'El meu país' de Jordi Cruz Espot; i 'Andorra' de Mireia Fonseca Claperols. D'altra banda, el premi Viola al millor poema que exalta la fidelitat als valors espirituals va anar a parar a 'Deliris d'un vell' de Pau Bascompte. I els accèssits es van lliurar a 'L'amistat' de Ramon Albareda; 'Marc' de Cristina Bascompte; i 'Les nostres arrels' de Jordi Junyer Torres.

Finalment, el premi Extraordinari de poesia, a la millor composició de tema lliure, va ser per a 'La calçotada' de Mariona Fondevila. I els accèssits van ser per a 'La família' de Daniel Arqués Rubió; 'Al ritme de la rítmica' de Laura Piñar Sala; 'Els amics' de Ian González; i 'El rock' d'Unai Viñals.