Economia 21/04/2021

Emissió internacional de bons a finals de mes

Seran verds, socials i sostenibles i servirà per diversificar el deute

ANA
1 min
El ministre de Finances, Eric Jover, i el secretari d'Estat d'Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, durant la roda de premsa

Andorra la VellaLa setmana del 26 d’abril el Govern realitzarà una emissió de deute internacional. El titular de Finances i portaveu, Eric Jover, ha exposat que es tracta d’una emissió –llistada a Luxemburg– de bons verds, socials i sostenibles seguint els estàndards marcats per l’Associació Internacional de Mercats de Capitals (ICMA).

Així, l’emissió, tal com destaquen des de l'executiu, té com a principal objectiu "millorar la resiliència financera de l’Estat alhora que es continua emfatitzant l’estratègia de diversificació del deute, incrementant la seva maduresa i disminuint-ne els costos financers associats". Jover ha remarcat que aquesta acció no s’hagués pogut desenvolupar sense l’adhesió del Principat al Fons Monetari Internacional (FMI), que va fer-se efectiva el mes de octubre del 2020.

Com a pas previ a aquesta emissió, el mateix ministre i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, realitzaran durant tota aquesta setmana presentacions a inversors internacionals de les principals places financeres europees, que permetran acabar de fixar les condicions exactes de la propera emissió –el volum, el venciment i tipus d’interès associat–.

El ministre de Finances també ha recordat que aquesta emissió internacional estarà comercialitzada a través de les entitats Crédit Agricole i Banco Santander, i que compta amb la col·laboració dels cinc bancs de la plaça financera andorrana.

stats