Economia 24/10/2023

Idealista titlla la crisi de l'habitatge d'Andorra com una de les més estranyes d'Europa

Des del portal immobiliari també consideren que el Principat és el 'nou Mònaco' per l'atenció que rep per part de la població més adinerada del món

ARA Andorra
1 min
Aparador amb oferta de pisos. / ARA ANDORRA

Andorra la VellaEl portal immobiliari Idealista considera que Andorra es troba en una de les crisis immobiliàries més estranyes d’Europa. La nova ona d’estrangers que decideixen mudar-se al país, encapçalada per ‘youtubers’ i altres ‘influencers’ ha generat un augment del 30% en el preu dels immobles des de 2018. Idealista creu que la població més adinerada del món ha posat la seva atenció en el ‘nou Mònaco’, i que aquesta minoria benestant arribada de fora deixa poc espai a la gent local.

El portal recull que Andorra es troba estudiant una solució al problema, que podria passar per incloure el pagament de taxes per l’adquisició d’habitatges per part d’estrangers. I veu que això finalment pot ser contraproduent. Recorda que s’ha prohibit durant tres mesos la compra de propietats per a no residents, mesura que es veurà substituïda per una llei que aprovi un impost a la compra d’habitatges per part d’estrangers. El recaptat en aquest impost es destinarà a la construcció d’habitatges de lloguer assequible.

Recorda que Andorra està en el camí de convertir-se en un nou Mònaco i omplir-se de persones riques sol·licitant la residència. Per ser resident sense treball es necessiten uns ingressos tres vegades superior al salari mínim, que ronda els 1.286 euros al mes, a més d’invertir al voltant de 600.000 euros al país, amb 552.000 euros en propietats i la resta en un dipòsit retornable.

stats