A L'ALÇA
Economia 01/04/2022

Vallnord-Pal Arinsal serà la primera empresa del país en oferir l'arrodoniment solidari

L'estació ha arribat a un acord amb Worldcoo per començar amb aquesta iniciativa la pròxima temporada d'estiu

Elisabet Cortiles / Àlex Mendoza
2 min
Vallnord ha acollit aquest cap de setmana la Copa Catalana Internacional de DH / Vallnord

Andorra la VellaQuantes vegades hem acabat perdent aquells pocs cèntims de canvi que ens tornen en una compra? Sovint acaben oblidats a les butxaques de la jaqueta o al fons de la bossa de mà, però si els suméssim tots, segurament la xifra seria significativa, i això és precisament el que aprofita l'arrodoniment solidar. Quan un pagament es fa amb targeta, ofereix la possibilitat de destinar aquests dos o cinc cèntims a projectes d'ONGs i Fundacions. A Andorra, qui gestiona l'arrodoniment solidari és l'empresa Worldcoo, que va començar la seva activitat al Principat a través d'Univers Bomosa, i Vallnord-Pal Arinsal serà la primera empresa del país que oferirà l'arrodoniment solidari. L'estació donarà aquesta opció als seus clients de cara a la pròxima temporada d'estiu i encara s'ha de saber a quina organització destinarà la recaptació dels beneficis.

Segons ha explicat la portaveu de Worldcoo, Anna Moragas, al programa 'A l'Alça', "la principal diferència que hem trobat expandint-se a Andorra és que, en ser un mercat més petit, al final fa que la gent estigui més fidelitzada amb el territori i hem vist que hi ha una preocupació per causes molt locals i de la zona; hi ha la sensació de crear comunitat, de crear país i això sí que és una de les diferències que hem trobat respecte a treballar a Espanya". L'acord amb Vallnord-Pal Arinsal ha estat possible gràcies a la col·laboració amb Univers-Bomosa. En aquest sentit, Moragas ha afirmat que "la tasca d'Univers Bomosa és ajudar-nos a entendre el mercat andorrà, ajudar-nos a entendre quines són les necessitats, quin és l'entorn socioeconòmic i sobretot entendre quines són les entitats socials de la zona que necessiten la nostra ajuda, i gràcies a ells estem establint vincles i nous acords de col·laboració amb entitats socials del país a la vegada que estem contactant amb empreses interessades a implementar aquest arrodoniment solidari".

Ara com ara, Worldcoo ha registrat més de 40 milions de donacions a tot el món, i prop de 300 projectes solidaris s'han pogut dur a terme gràcies a l'ajuda del seu finançament. L'arrodoniment solidari ajuda a democratitzar les donacions, i fa que, realment, qualsevol persona, independentment del seu nivell econòmic pugui col·laborar amb entitats socials. Perquè posant el nostre petit granet de sorra, podem acabar construint muntanyes.

stats