Publicitat
Publicitat

Alemanya veu "adequat" un referèndum grec sobre l'eventual nou rescat

Varufakis confia que la reunió d'aquest dilluns de l'Eurogrup serà "un bon trampolí per a la conclusió final"

El ministre de Finances d'Alemanya, Wolfgang Schäuble, ha assegurat aquest dilluns que podria ser "adequat" i "justificat" que Grècia sotmeti a referèndum el nou acord de rescat que es pugui tancar amb la UE, l'FMI i el Banc Mundial.

A l'entrada de la nova reunió dels ministres d'Economia i Finances de la UE a Brussel·les, Schäuble ha opinat que Grècia té "un dilema a resoldre" entre les demandes europees i les de les seves promeses electorals. "Potser seria la decisió adequada deixar decidir el poble grec si està disposat a acceptar allò que és necessari o si escull un altre camí", ha dit.

Per la seva banda, el ministre de Finances grec, Iannis Varufakis, ha entrat a la reunió confiat que hi hauria "una bona trobada i un comunicat que estableixi el progrés" que el govern grec està fent "i que això serà un bon trampolí per a la conclusió final".

Des d'Atenes, a més, el govern grec ha assegurat que aquest mateix dilluns s'ha signat l'odre de pagament de 750 milions d'euros del deute al Fons Monetari Internacional (FMI), un dia abans que expirés el termini per fer-ho.