Publicitat
Publicitat

El conductor de Times Square "sentia veus"

L'home, que va matar una adolescent, té antecedents per conduir begut

El conductor que aquest dijous va atropellar un grup de vianants a Times Square de Nova York ha declarat que "sentia veus", segons el seu advocat. Richard Rojas, un exmarine de 26 anys, ha estat detingut després que el vehicle que conduïa pugés a la vorera de la plaça i atropellés mortalment una noia de 18 anys i deixés 22 persones més ferides.

L'home, que es troba detingut a comissaria, té antecedents per conduir sota els efectes de l'alcohol, i hauria estat detingut en dues ocasions per aquest motiu. El cotxe ha avançat durant molts metres per una vorera lateral i, després d'atropellar la multitud, ha xocat contra un element del mobiliari urbà i s'ha aturat. Una intensa fumera blanca sortia de l'interior del vehicle. L'home ha conduït el vehicle a gran velocitat, per la vorera i en sentit contrari al trànsit, per tot el vessant occidental de la plaça, del carrer 42 al 45, un recorregut molt llarg, que podria haver acabat provocant una autèntica matança.

Les característiques de l'atropellament, el fet que sigui múltiple i la velocitat de l'impacte han fet saltar l'alarma sobre la possibilitat que es tractés d'un acte terrorista, en la línia dels que han tingut lloc els últims mesos a França i Alemanya. Ubicat al centre de Manhattan, Times Square és un dels llocs més emblemàtics de Nova York i, per extensió, del planeta. És sempre ple de novaiorquesos i de turistes. Cada dia passen per la plaça entre 300.000 i 480.000 persones, fet que la converteix en un dels llocs més multitudinaris del món. L'alerta terrorista fa que a la plaça hi hagi una forta presència policial nit i dia i que s'hi hagin instal·lat barreres per protegir els vianants del trànsit, unes barreres que, en aquest cas, han fet aturar la marxa del vehicle però no han aconseguit impedir l'atropellament.

Després d'uns moments de confusió la policia ha descartat, finalment, que es tractés d'un acte terrorista i ha apuntat a un incident puntual causat, segons sembla, per una persona que, diu la policia, semblava "borratxa". Agents de la policia i també ciutadans han aturat l'home, Richard Roja, un veí del Bronx de 26 anys que ha intentat fugir després de l'atropellament i que finalment ha quedat detingut. Les autoritats han tancat la zona al públic i els equips d'emergència atenen les víctimes a la via pública. Els carrers dels voltants també han quedat tallats.