Publicitat
Publicitat

Almenys 22 morts en un atemptat amb cotxe bomba a Somàlia

Diversos polítics i periodistes es troben entre les víctimes de l'atac, que ha estat reivindicat pel grup terrorista Al-Shabaab

Ja en són 22 els morts arran d'un atemptat amb cotxe bomba comès avui contra un hotel a prop del Palau Presidencial de Mogadiscio, la capital de Somàlia. L'atemptat ha estat reivindicat pel grup jihadista Al-Shabab i també ha deixat almenys 55 persones ferides.

Entre les víctimes hi ha diputats i periodistes, ja que l'hotel és un lloc freqüent de reunió i es troba al mateix carrer que la seu governamental. També han mort almenys cinc soldats, segons ha informat la policia. És la tercera vegada en menys d'un any que aquest hotel és objectiu d'atemptats terroristes, tots del mateix estil.

Al-Shabaab ha perpetrat nombrosos atacs contra hotels i restaurants en els darrers mesos. Alhora també ha atacat diverses bases militars i ha deixant centenars de morts. I en aquest context de creixent inestabilitat, el país celebrarà d'aquí poques setmanes eleccions legislatives i presidencials.

La milícia islamista va anunciar l'any 2012 la seva adhesió formal a Al-Qaeda i té l'objectiu d'instaurar un califat islàmic de tall wahhabita a Somàlia, on controla grans extensions de territori al sud i al centre del país.