Publicitat
Publicitat

Assassinat a Mèxic un fotoperiodista que estava amagat per amenaces

Rubén Espinosa va morir després de rebre un cop a la cara i dos impactes de bala al costat de quatre altres víctimes

Un fotoperiodista que havia abandonat l'oriental estat de Veracruz després de rebre amenaces es troba entre els cinc cadàvers localitzats la nit de divendres en un apartament de la Ciutat de Mèxic, segons ha confirmat avui la seva germana al setmanari Proceso -on treballava el difunt-. La víctima, Rubén Espinosa, va morir després de rebre un cop a la cara i dos impactes de bala. Segons un comunicat de la Procuradoria General de Justícia del Districte Federa, els cossos de la resta de víctimes, encara no identificades, corresponen a quatre dones que van morir per trets d'arma de foc.

Encara que oficialment la fiscalia no ha confirmat que el mort és Espinosa, la Comissió Executiva d'Atenció a Víctimes (CEAV) del Govern Federal ha dit en un comunicat "trobar-se pendent que segueixin les investigacions per part de les autoritats de la capital respecte del cas de l'assassinat del fotoperiodista Rubén Espinosa". Així mateix aquest organisme descentralitzat del govern de Mèxic ha exigit que el crim s'aclareixi quan abans millor.

Segons van explicar els mitjans locals, Espinosa s'havia traslladat l'oriental estat de Veracruz, on treballava, al Districte Federal feia unes setmanes perquè se sentia amenaçat i fustigat. "Estava molt espantat", va relatar al diari 'El Universal' el director de l'agència Cuartoscuro, Pedro Valtierra, on el fotoperiodista també col·laborava, mentre que a 'Proceso' van remarcar que el mateix Espinosa parlava d'"autoexili".