Publicitat
Publicitat

Els EUA van enviar Àntrax per error a nou estats i a Corea del Sud

Les mostres del bacteri havien de ser inactives, però, no se sap encara com, va resultar que eren vives i potencialment perilloses

L'exèrcit dels Estats Units va enviar "per error" mostres del bacteri àntrax viu a laboratoris de nou estats dins el país i a una base militar nord-americana a Corea del Sud, segons el Pentàgon.

Les mostres, que en principi havien de contenir àntrax mort o inactiu, van ser enviades entre el març del 2014 i el març del 2015 a laboratoris de Maryland, Texas, Wisconsin, Delaware, Nova Jersey, Tennessee, Nova York, Califòrnia i Virginia, a més de Corea del Sud.

El Pentàgon va assegurar que ningú ha resultat infectat i que no hi ha risc per a la salut pública, però ha informat que manté quatre persones sota un programa de mesures preventives per haver estat exposades a l'àntrax.

Aquestes persones van estar exposades al bacteri, que en cas de ser inhalat pot causar la mort, quan van realitzar "procediments que van deixar anar a l'agent [l'àntrax] a l'aire".

Les mostres d'àntrax van ser enviades des d'un laboratori de l'exèrcit a Utah com a part d'un programa per desenvolupar un test que permeti identificar amenaces davant possibles atacs biològics.

El portaveu del Pentàgon, el coronel Steve Warren, ha indicat que s'ha obert una investigació per determinar què ha passat, i ha anunciat que el departament de Defensa ha detingut els enviaments d'àntrax inactiu fins que no s'aclareixin les causes.

Etiquetes