Publicitat
Publicitat

Els Estats Units maten un líder de l'Estat Islàmic a Síria i detenen la seva dona

Abu Sayyaf, mort en l'operació de les forces especials nord-americanes, era responsable del comerç il·legal de gas i petroli per finançar el grup jihadista

Forces especials dels EUA a Síria han matat aquesta matinada Abu Sayyaf, un dels líders del grup jihadista Estat Islàmic (EI), segons ha anunciat el secretari de Defensa del país nord-americà, Ash Carter.

"Aquesta nit, sota la direcció del comandant en cap [el president dels EUA, Barack Obama], he ordenat a les forces especials dels EUA que efectuessin una operació a Al-Amr, a l'est de Síria, per capturar el líder de l'EI conegut com a Abu Sayyaf i la seva dona, Umm Sayyaf ", ha afirmat Carter en un comunicat.

Durant l'operació, el dirigent de l'Estat Islàmic ha perdut la vida, mentre que la seva esposa ha estat detinguda i posada sota custòdia de les forces nord-americanes a l'Iraq.

Abu Sayyaf estava implicat en les operacions militars de l'EI i també dirigia el comerç il·legal de petroli i gas, així com les operacions financeres del grup jihadista, segons Carter.

Els EUA també sospiten que la seva dona "exercia un important paper en les activitats terroristes de l'EI i pot haver estat còmplice de l'aparent esclavitud de joves dones yazidites rescatades aquesta nit", ha afegit el secretari de Defensa.

En un altre comunicat, la Casa Blanca ha confirmat que "el president ha autoritzat aquesta operació en virtut de la recomanació unànime del seu equip de seguretat nacional".

"Aquesta operació s'ha dut a terme amb el consentiment total de les autoritats de l'Iraq i, igual que els nostres atacs contra l'EI a Síria, és coherent amb la normativa nacional i internacional", ha assegurat la portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Bernadette Meehan. Segons el govern nord-americà, en la intervenció militar no ha resultat mort o ferit cap efectiu nord-americà.