Publicitat
Publicitat

De Guindos diu que és "absolutament necessari" un tercer rescat a Grècia

El ministre afirma que la sortida de Grècia de l'euro és "l'escenari que s'ha d'evitar", però cal "que compleixi les regles"

El ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, s'ha mostrat aquest dilluns obert a un nou rescat a Grècia, que ha considerat "absolutament necessari", vista la reacció dels mercats. Després de la reunió d'urgència de la comissió delegada del govern espanyol per a assumptes econòmics, el ministre ha expressat el seu "màxim respecte", però ha dit que "els problemes i les solucions segueixen sent els mateixos que fa dos dies".

" És una obvietat que Grècia forma part de l'euro i volem que segueixi formant-ne part", ha expressat en to més conciliador que en anteriors ocasions, abans d'admetre que el país hel·lè té dret a demanar un tercer rescat. Aquestes paraules marquen un canvi d'actitud respecte a la duresa dels ministres d'Economia de l'eurozona i del mateix president espanyol, Mariano Rajoy, abans del referèndum, quan defensaven el sí amb vehemència, amenaçant amb la sortida de l'euro: una possibilitat que sembla dissipar-se. Demà, dimarts, hi ha convocada una reunió de l'Eurogrup que debatrà l'escenari a partir d'ara, segons el ministre.

De Guindos no ha volgut comentar, però, la dimissió del ministre d'Economia grec, Iannis Varufakis, amb qui, ha dit, "tenia una bona relació personal", però ha considerat que si el deute grec ha passat a ser considerat insostenible és per culpa de la gestió dels últims sis mesos.

A més, el titular d'Economia espanyol ha marcat distàncies amb Grècia: ha dit que els casos espanyol i grec "no tenen res a veure" i que les polítiques econòmiques de l'actual govern "han funcionat" i ha recordat que "Grècia no creix, té problemes de competitivitat, té problemes impositius, de traves burocràtiques, i això s'ha de solucionar", perquè, segons ell, si no, "ens veurem abocats a una situació impossible".