Publicitat
Publicitat

Juncker admet la falta d’avenços en les negociacions amb Grècia

La Comissió Europea, que fins ara s’havia mostrat conciliadora amb el govern d’Alexis Tsipras, va endurir ahir el to amb Grècia davant les dificultats per arribar a un acord pel pla de reformes de Brussel·les. El president de l’executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, va admetre que està preocupat pel bloqueig de les converses. “Segueixo estant inquiet. No estic satisfet dels progressos que hem pogut fer en els últims dies i voldria que uns i altres es posin les piles”, va assegurar.

Més dur va ser el comissari d’Economia, Pierre Moscovici, que va acusar el govern de Tsipras de tenir una “actitud insuficientment cooperativa”. A Brussel·les ha molestat que Atenes no hagi fet cas a la Comissió, que li havia demanat que no aprovés la nova llei per fer front a l’emergència social fins que tanqués un acord pel rescat.

Al marge de la cimera europea que avui comença a Brussel·les, Alexis Tsipras es reunirà aquest vespre amb la cancellera Angela Merkel i el president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, per intentar avançar en les negociacions.