Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic conquereix el centre Ramadi i es planta a les portes de Bagdad

Els jihadistes han tornat a llançar una ofensiva aquest abril que impedeix a l'Iraq recuperar la província més gran del país

L'Estat Islàmic (EI) ha aixecat la seva bandera negra a la seu oficial del govern iraquià a Ramadi i ha declarat la seva victòria a través dels altaveus d'una mesquita després d'envair la major part de la ciutat. Segons una font de les forces de seguretat d'aquesta ciutat, els jihadistes han avançat posicions en les últimes hores en diversos barris del centre de Ramadi, capital de la província d'Al-Anbar a 110 kilòmetres a l'oest de Bagdad.

Almenys han mort 20 membres de les forces iraquianes i n'han resultat ferits 60 més en aquesta última ofensiva de l'EI, que ara controla el barri d'Al-Jamia i la seu d'operacions de l'exèrcit iraquià a Al-Anbar. A més, han explotat contra la comissaria d'Al-Mashd, al centre de la ciutat, dos cotxes bomba conduits per membres del grup terrorista.

"La situació és greu, però la ciutat encara no ha caigut i la batalla continua", assegurava ahir a Twitter el governador d'Al-Anbar. Fa mesos que hi ha enfrontaments a Ramadi, però els insurgents han tornat a llançar una ofensiva aquest abril que ha impedit a les forces governamentals recuperar la província més gran de l'Iraq.