Publicitat
Publicitat

Maduro suspèn el seu viatge al Vaticà per "recomanació mèdica"

L'oposició veneçolana havia demanat al Papa que intercedís amb el govern de Caracas

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha suspès aquest dissabte el seu viatge al Vaticà on s'havia de reunir amb el papa Francesc, per "recomanació mèdica" que li prescrivia que no havia de viatjar en avió.

"Els metges m'han obligat a descansar i és el que estic fent ara. De fet he hagut de suspendre el viatge a Roma per recomanació mèdica", ha dit Maduro durant una videoconferència transmesa per la televisió estatal VTV on ha explicat que té grip i una otitis.

El mandatari, que a més de la seva trobada amb el Sant Pare, tenia prevista una agenda "intensa" a Roma, ha dit que ha informat al nunci Aldo Giordano que es buscarà una nova data per reunir-se amb el Sant Pare.

Vigília opositora

El mandatari ha cancel·lat la seva visita a la Santa Seu el mateix dia que l'oposició veneçolana ha començat una vigília en diverses ciutats del país per demanar al papa que, durant la trobada amb Maduro prevista per diumenge, intercedís per la crisi veneçolana.

La jornada opositora, que s'ha iniciat dissabte i acabarà diumenge en diferents en esglésies del país, ha estat impulsada per donar suport a les peticions de desenes d'opositors en vaga de fam, entre ells Leopoldo López, que demanen una sèrie de condicions a les autoritats veneçolanes.

El grup de vaguistes, que segons l'oposició sumen ja 30 opositors, inclou dos joves que es van instal·lar davant del Vaticà dos dies abans de la visita de Maduro.

 

Etiquetes