Publicitat
Publicitat

Milers de refugiats sirians intenten travessar a Turquia mentre l'Estat Islàmic els vol fer tornar

La desesperació aboca els civils sirians a les tanques, però els jihadistes no els volen deixar marxar

Milers de refugiats sirians s'abraonen sobre les tanques de la frontera turca intentant que almenys els nens petits puguin fugir de Síria i entrar a Turquia. Imatges de desesperació arriben aquest diumenge des de la frontera turco-siriana, on els combats entre l'Estat Islàmic i les milícies kurdes al nord de Síria han portat milers de civils intentant fugir de la guerra.

Però el drama no acaba aquí. Perquè segons mostren les imatges presses des de territori sirià, des d'aquest dissabte a la tarda milicians de l'Estat Islàmic obliguen els refugiats a tornar enrere i desistir d'entrar a Turquia. Llançant-los inclús pedres, els jihadistes forcen els civils a tornar a l'infern. Però no són només ells: altres fonts també expliquen que els agents turcs haurien repel·lit l'allau de refugiats ruixant-los amb canons d'aigua, almenys en algun moment els últims dies.

Almenys 13.000 persones han fugit cap a Turquia en l'última setmana, fugint dels combats al voltant de Tel Abyad, una ciutat siriana molt pròxima a la frontera nord amb Turquia. Mitjans locals explicaven que militants de l'Estat Islàmic estaven intentant aquest diumenge fer-los tornar. "[Els jihadistes] no volen que la gent fugi. Els estan dient que les forces de la coalició bombardejaran la ciutat si els civils marxen", explicava a Reuters una font de seguretat. 

Segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans, només hi ha uns 150 militants de l'Estat Islàmic a Tel Abyad. La carretera entre aquest ciutat i Raqqa, en mans dels jihadistes, està sota intensos combats amb les milícies kurdes que defensen el territori, en aliança amb la coalició liderada pels Estats Units, que els ajuda amb atacs aeris.