Mor en un accident d'avioneta el compositor James Horner, autor de la música de 'Titanic'

També era l'autor de la música d''Avatar', 'Braveheart' i 'Una ment meravellosa'

El compositor James Horner, autors de cèlebres bandes sonores com la de ’Titanic’, ha mort als 61 anys en un accident d’avioneta al sud de Califòrnia, segons informen diversos mitjans,entre els quals ‘The Guardian’. També era l'autor de la música d''Avatar', 'Braveheart' i 'Una ment meravellosa'.

L'avioneta, que pilotava el mateix Horner, s'ha estavellat a en un bosc a un centenar de quilòmetres de la ciutat de Santa Bàrbara.

Al llarg de la seva carrera, Horner va rebre 10 nominacions als Óscar i en va guanyar dos per la banda sonora de 'Titanic' (1997) i per la cançó original d'aquesta pel·lícula, 'My Heart Will Go On', interpretada per la canadenca Céline Dion.

Horner també va guanyar nominacions per la banda sonora dels films 'Alien', 'Apollo 13', "Una ment meravellosa', 'Avatar', 'Braveheart', 'Field of Dreams' i 'House of Sand and Fog', a més de la cançó original 'Somewhere Out There', de la pel·lícula infantil 'An American Tail'.

Nascut a Los Angeles el 1953, Horner va començar a tocar el piano als cinc anys, i es va formar a Londres, al Royal College of Music. Després d'un temps composant bandes sonores per a projectes estudiantils va arribar el seu primer treball d'alt perfil, 'Star Trek II: The Wrath of Khan' (1982), fins que va anar encadenant ofertes de directors de cinema de cada vegada més renom. Durant la seva carrera, Horner va treballar per a George Lucas, Steven Spielberg, James Cameron, Oliver Stone i Ron Howard, entre d'altres.

Ron Howard ha estat, justament, un dels primers a fer públic el seu condol a Twitter. També ho ha fet l'actor Russell Crowe.