Publicitat
Publicitat

Netanyahu comença la seva visita a Washington amb un discurs conciliador

El primer ministre israelià avisa, però, que un acord nuclear amb l'Iran pot amenaçar la supervivència d'Israel 

El primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, ha dit en el seu primer dia de visita a Washington que la aliança entre el seu país i els Estats Units "és més forta que mai i serà més forta". Netanyahu ha explicat en la conferència anual del Comitè de Relacions Públiques Israel-Estats Units (AIPAC), el major lobby pro-Israel americà, que "les notícies sobre la mort de les relacions entre Estats Units i Israel no només són prematures, sinó que també són errònies". 

Tot i això, el primer ministre ha avisat aquest dilluns que l'acord nuclear que el govern estatunidenc està negociant amb Iran pot amenaçar la supervivència d'Israel i que, per tant, ell té "l'obligació moral" de parlar sobre aquests perills.

La visita de Netanyahu té com a objectiu denunciar al Congrés dels Estats Units els perills d'un acord nuclear amb l'Iran, la qual cosa ha tensat les relacions amb el president estatunidenc Barack Obama. Netanyahu va acceptar la invitació dels Republicans per parlar davant del Congrés sense avisar a la Casa Blanca, trencant el protocol diplomàtic.

Per la seva banda, Barack Obama s'ha negat a reunir-se amb Netanyahu durant la seva visita, argumentant que això es podria considerar una interferència dues setmanes abans de les eleccions a Israel.