Publicitat
Publicitat

Obama anuncia la reobertura de les ambaixades als Estats Units i Cuba

A finals d'estiu, John Kerry viatjarà a l'Havana per inaugurar la nova seu diplomàtica, 54 anys després de la seva clausura

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat aquest dimecres oficialment la reobertura de les ambaixades dels Estats Units i de Cuba als dos països, en un nou pas històric de normalització de les relacions entre els dos estats.

"Quan els Estats Units va tancar la seva ambaixada l'any 1961, ningú va imaginar que caldria esperar més de 50 anys per tornar-la a obrir", ha afirmat, en anunciar que, aquest estiu, 54 anys després d'aquell fet, "la bandera dels Estats Units tornarà a onejar sobre la seva ambaixada a la Havana".

Per a tal fi, ha anunciat que el seu secretari d'estat, John Kerry, viatjarà a Cuba "a finals d'aquest estiu" per formalitzar la inauguració de la seu diplomàtica nord-americana al país.

L'anunci oficial arriba poques hores després que el president de Cuba, Raúl Castro, rebés una carta d'Obama per acordar aquest nou pas, negociat pels equips delegats dels dos països. "Castro i jo vam dirigir els nostres equips negociadors cap a la reobertura de les ambaixades" com a signe inequívoc del "restabliment de les relacions diplomàtiques" entre els EUA i Cuba, "un nou pas endavant en la normalització de les relacions" bilaterals.