Publicitat
Publicitat

El Parlament grec aprovarà avui les reformes remeses a Brussel·les

Amb el vot, Alexis Tsipras busca enfortir la seva posició negociadora davant dels creditors ja que obtindrà el suport dels seus i de bona part de l'oposició

El Parlament grec aprovarà avui, si no hi ha sorpreses d'última hora, el paquet de propostes remès ahir a la nit pel Govern d' Alexis Tsipras als creditors en un esforç per guanyar la confiança dels socis de l'euro.

Fons del govern d'Atenes, han assenyalat que amb aquest moviment es pretén demostrar que Grècia "té la voluntat política de continuar amb l'aplicació de les reformes promeses".

Amb el debat al Parlament, Tsipras busca assegurar-se el suport del seu propi grup parlamentari, on en els últims mesos s'han viscut protestes contra les mesures de retallada, i força als partits de l'oposició a donar un mandat inequívoc per la negociació.

Una sol·licitud de 53.500 milions d'euros

El Govern grec espera obtenir –el dissabte de l' Eurogrup i el diumenge del Consell Europeu– llum verda a aquest paquet de mesures que acompanyen la sol·licitud del tercer rescat, per valor de 53.500 milions d'euros.

Aquesta quantitat de crèdits sol·licitada al Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede) per a un període de tres anys serviria per cobrir els venciments d'aquí al juny de 2018: 46.000 milions d'euros per pagar els bons en poder del BCE i els préstecs del Fons Monetari Internacional i 7.500 milions d'euros per a la devolució de crèdits subscrits en els últims mesos per les agències governamentals.

El paquet de mesures inclou una sèrie d' augments d' impostos –directes i indirectes–, de les cotitzacions socials, així com reduccions de les pensions.

S'espera que la votació al Parlament es produeixi al voltant de la mitjanit, poques hores abans que a Brussel·les se celebri l'Eurogrup que haurà d'avaluar el paquet de mesures.