Polèmica per un vídeo en què desenes d'adolescents seguidors de Trump es mofen d'un nadiu americà a Washington

Un dels nois s'encara directament amb l'home, un veterà de Vietnam

El vídeo d'un grup d'adolescents que van mofar-se de la dansa d'un nadiu americà a Washington ha sembrat la polèmica als Estats Units. Els joves, estudiants catòlics de secundària, eren a la ciutat per participar en una protesta contra l'avortament i portaven samarretes i gorres en suport al president nord-americà, Donald Trump. 

En un moment determinat van trobar un nadiu americà, veterà de la guerra del Vietnam, que feia una dansa juntament amb dos companys amb l'objectiu de conscienciar i animar a la participació en una marxa pels Pobles Indígenes que tenia lloc el mateix dia, divendres passat.

 

Quan van trobar-se l'home, els joves (desenes de persones) se'n van burlar. En el vídeo l'home apareix envoltat d'estudiants. Un dels adolescents, que portava una gorra amb el missatge "'Make America Great Again'" (un eslògan de Trump), va encarar-se directament a l'home, i ell li va tornar el gest mirant-lo impassible mentre continuava tocant el tambor.

L'escola on els joves estan matriculats està investigant l'episodi i els estudiants podrien enfrontar-se a un càstig i fins i tot a una expulsió. Així ho ha expressat en un comunicat en què condemna el comportament dels nois i expressa les "disculpes més profundes" tant a l'home com als nadius americans en general. "Aquesta actitud s'oposa als ensenyaments de l'església sobre dignitat i respecte", diu l'escrit.