Publicitat
Publicitat

Putin: Només un boig imaginaria que "Rússia atacarà l'OTAN algun dia"

El president rus acusa els EUA de minar la relació entre el seu país i la UE en una entrevista a un diari italià

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha declarat que "només algú que no estigui bé de la xaveta imaginaria que Rússia pot  atacar l'OTAN algun dia", i s'ha referit a la crisi a Ucraïna per dir que "no ha estat culpa de Rússia que les relacions amb els països de la Unió Europea s'hagin deteriorat ".

Així ho ha afirmat el mandatari rus en una entrevista concedida al diari italià 'Corriere della Sera' i publicada aquest dissabte.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va rebre el passat mes de maig a la Casa Blanca el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, amb qui va tractar de la postura "cada vegada més agressiva" de Rússia en el conflicte ucraïnès.

Ho va confirmar aleshores la portaveu de l'Aliança Atlàntica, Carmen Romero, que va assegurar que "l'OTAN defensa els seus aliats contra qualsevol amenaça".

No és una amenaça

"No cal tenir por de Rússia", ha afirmat Putin en aquesta entrevista, en què ha negat que el seu país sigui una amenaça.

"Rússia pràcticament no té bases militars a l'exterior. La nostra política no té un caràcter global, ofensiu o agressiu", ha subratllat, i alhora ha dit que no passa el mateix amb "les bases americanes" a nivell internacional.

Pel que fa a la crisi a Ucraïna, Putin ha respost a les acusacions llançades ahir pel secretari general de l'OTAN, que va alertar que Rússia donava suport als separatistes a Ucraïna amb artilleria i equipament pesat i que no respectava les fronteres amb els seus països veïns.

"Potser els Estats Units estan interessats en evitar un acostament entre la Unió Europea i Rússia", ha afirmat Putin.

Etiquetes