Publicitat
Publicitat

Rabat expulsa dues activistes de Femen per besar-se en públic mig despullades

Les joves són franceses i denunciaven la persecució del col·lectiu homosexual al Marroc

El Marroc ha expulsat les dues activistes franceses del  moviment feminista Femen que ahir dimarts es van fotografiar ensenyant els pits a Rabat per protestar per la discriminació i persecució que pateixen els homosexuals en aquest país.

En un comunicat, el Ministeri de l'Interior anuncia que s'ha decidit l'expulsió immediata de les ciutadanes franceses, a qui també se'ls ha prohibit tornar a entrar al Marroc.

Poc abans, la Direcció General de la Seguretat Nacional (DGSN) va informar en una nota que la policia marroquina havia detingut les dues dones, les identitats responen a les inicials OFL i DEM, de 25 i 30 anys respectivament, a l'aeroport de Rabat-Salé quan es disposaven a viatjar a França.

En diversos vídeos i fotografies que circulen per la xarxes socials i diaris digitals, les dues dones apareixen breument besant davant de la Torre Hassan, un dels principals monuments de Rabat i molt visitat pels turistes. Les dues activistes porten inscrita sobre els seus pits la frase "In Gay we trust", joc de paraules basat en el lema nord-americà "In God we trust" (En Déu confiem).

En el missatge que acompanya la foto, Femen França, l'acció va reivindicar, ha escrit: "L'homofòbia no és una tradició ni una cultura, i encara menys s'ha de convertir en llei".

Amb això, fa referència al Codi Penal marroquí que castiga expressament amb penes de fins a tres anys de presó "les relacions contra natura entre persones del mateix sexe", condemna que s'aplica amb freqüència.

Les reaccions no han trigat a aparèixer en els mitjans locals i  diaris com '360.ma' consideren que les activistes s'han equivocat de "direcció i combat" al triar un lloc de culte musulmà per realitzar un espectacle que pot ferir la sensibilitat de moltes persones.