Publicitat
Publicitat

Els EUA estan disposats a allargar un dia la negociació amb l'Iran

Rússia s'ha reincorporat en l'últim moment a les converses davant les bones perspectives per tancar un acord

Creixen les expectatives sobre un possible acord nuclear històric amb Teheran a mesura que s'acosta la mitja nit d'aquest dia clau per a les negociacions entre Iran i les grans potències mundials. S'espera que les converses s'allarguin fins a la matinada d'aquest dimarts i, fins i tot els EUA ja han confirmat la seva intenció d'allargar la negociació fins dimecres. "Seguirem treballant si estem fent progressos, inclús demà (dimecres) si és útil fer-ho ", ha afirmat un alt funcionari del Departament d'Estat dels EUA a Reuters.

El ministre d'Afers Exteriors de Rússia, Serguéi Lavrov ha arribat aquest dimarts a l'hotel Beau Rivaghe Palace de Lausana per incorporar-se a la fase final de les negociacions nuclears amb l'Iran. Lavrov havia interromput la seva presència a la reunió per tornar a la capital russa, on aquest dimarts al matí ha anunciat que, davant les bones perspectives per a un acord, volaria a Suïssa. Així, queda complet el grup de ministres d'Exterior de les sis grans potències (Estats Units, Rússia, la Xina, França, Regne Unit i Alemanya) just abans que s'esgoti el termini  per superar els esculls que les potències occidentals i Teheran arrosseguen des de fa 12 anys.

Mentrestant, el barril de Brent ha caigut als 55 dòlars en l'últim dia de les conversacions a l'Iran, que podria augmentar les seves exportacions de petroli als mercats internacionals si s'arriba a un acord.