Publicitat
Publicitat

Set morts en les manifestacions per demanar la dimissió del president Mursi a Egipte

Opositors i partidaris del raïs han fet una nova demostració de força al carrer hores abans que venci l'ultimàtum de l'exèrcit per arribar a una entesa

Els partidaris i opositors al president egipci, Mohamed Mursi, han mesurat aquest dimarts les seves forces als carrers del país, en un moment d'alta tensió política marcat per diferents dimissions i negociacions per resoldre la crisi.

Encara que les marxes han estat pacífiques, seguidors i detractors de Mursi s'han enfrontat en alguns casos, el que ha causat almenys set morts i centenars de ferits al país, segons un recompte periodístic.

Centenars de milers de manifestants han omplert la cèntrica plaça cairota de Tahrir per forçar la marxa del mandatari i la celebració d'eleccions anticipades.

"Les multituds que es manifesten contra Mursi ja li han tret la seva legitimitat. Necessitem nous comicis", ha dit el manifestant Mahmud Abdulal, envoltat de persones que onejaven banderes d'Egipte.

Els manifestants han corejat consignes a favor de l'Exèrcit, que ha donat un ultimàtum de 48 hores a les forces polítiques perquè arribin a un acord sota l'amenaça d'imposar un pla d'actuació o full de ruta.

Manifestants de suport a Mursi

Davant la demostració de força dels opositors, un gran nombre de manifestants islamistes s'han concentrat davant una mesquita del barri de Ciutat Nasser, al nord-oest del Caire, per donar suport a la legitimitat del president.

Els participants han corejat lemes com "Mursi, t'estimem" o "el poble vol aplicar la llei de Déu", mentre molts portaven a les mans bastons i exemplars de l'Alcorà.