Publicitat
Publicitat

Empresonats els tres joves que volien atemptar a França a instàncies de l'EI

Planejaven un atemptat jihadista contra militars al Rosselló

Els tres joves que van comparèixer davant un jutge antiterrorista de París per haver planejat, a instàncies de l'Estat Islàmic (EI), un atemptat contra militars al sud de França van ser imputats ahir a la nit per terrorisme i empresonats, segons han informat aquest dissabte fonts judicials.

A Ismaël K. (17 anys), Antoine Frèrejean (19) i Djebril Amara (23) se'ls imputen delictes d'associació terrorista criminal. Van ser arrestats el dilluns a Marsella (sud-est de França), Valenciennes (nord) i Chesnay (prop de París) en una operació de la Direcció General d'Informació Interior (DGSI) en què també va ser detingut un altre menor de 16 anys, que va ser exculpat i va quedar lliure al cap d'unes hores.

La Fiscalia antiterrorista va indicar que Ismaël K. havia intentat la tardor passada viatjar a Síria per integrar-se en grups jihadistes, però la seva mare va avisar de les seves intencions a les forces de l'ordre, que ho van impedir. Després d'això, va estar en contacte amb un membre de l'EI que es troba a Síria i que li va dir que "copegés França", com ell mateix ho va reconèixer davant la policia en els interrogatoris d'aquesta setmana.

Documents reveladors

El registre dels seus aparells informàtics i telefònics ha permès trobar documents sobre la confecció d'explosius casolans o elements de propaganda de l'EI, com guies sobre el maneig d'armes o vídeos d'assassinats.

El jove -considerat l'"instigador" del grup- va revelar que després de parlar amb els altres dos detinguts, Djebril Amara va proposar atemptar a la caserna de la Marina de Bear, a Port Vendres, al sud de Perpinyà i molt a prop de la frontera espanyola, on ell mateix havia passat una temporada com guaita abans de ser declarat no apte per les Forces Armades. Es tractava de matar els militars que trobessin a la caserna, decapitar al responsable, gravar l'acció criminal i fugir a Síria.