Publicitat
Publicitat

Tres països proven un nou sistema de seguiment d'avions per evitar una altra la tragèdia com la del vol MH370

Austràlia, Malàisia i Indonèsia assagen un mecanisme que segueix els aparells cada 15 minuts

Austràlia ha anunciat aquest diumenge que participarà en un projecte amb Malàisia i Indonèsia que reduirà l'interval de rastreig d'avions per evitar desaparicions com la del vol MH370 fa gairebé un any.

Amb el nou sistema, els avions que sobrevolin zones oceàniques seran monitoritzats cada 15 minuts, en lloc dels intervals de 30 o 40 minuts actuals, ha indicat el vice primer ministre australià, Warren Truss, a la cadena local ABC.

"Aquesta iniciativa adaptarà la tecnologia existent usada per més del 90% dels avions de passatgers de llargues distàncies i possibilitarà que els controladors aeris responguin amb més rapidesa si un avió pateix dificultats o una desviació inesperada del seu pla de vol", ha explicat Truss.

El govern malaisi va declarar al gener com a un accident la desaparició del vol MH370 de Malaysia Airlines i com a presumptament mortes les 239 persones que anaven a bord, en considerar "altament improbable" la possibilitat que hi hagi supervivents. Aquesta declaració oficial permet als familiars de les víctimes iniciar el procés per reclamar compensacions de les quals es farà càrrec l'aerolínia.

El Boeing 777-200 va desaparèixer el 8 de març del 2014 amb 239 persones a bord després de canviar de rumb en una "acció deliberada", segons els experts, només quaranta minuts després d'haver-se enlairat de Kuala Lumpur amb direcció a Pequín.
Des d'aleshores l'aparell està desaparegut i no s'han trobat restes del fusellatge en les operacions de rescat a l'oceà Índic, uns 1.700 quilòmetres a l'oest de la ciutat australiana de Perth.