Publicitat
Publicitat

Tsipras truca a Merkel i Hollande mentre els creditors collen més Grècia

Christine Lagarde diu que la sortida de Grècia de l'euro "és una possibilitat". L'equip negociador busca un acord contrarellotge

Amb les negociacions entre Grècia i els seus creditors internacionals en un moment crític, el primer ministre grec Alexis Tsipras va trucar dijous al vespre a la cancellera alemanya Angela Merkel i al president francès, François Hollande, amb qui va mantenir una conversa d'una hora per videoconferència. El govern grec espera des del febrer que es desbloquegi l'últim tram del rescat del país, un crèdit de 7.200 milions d'euros, i s'està quedant amb la caixa buida. A més dels salaris i les pensions del mes de maig, Atenes ha d'afrontar el 5 de juny un pagament de 300 milions d'euros al Fons Monetari Internacional, i altres venciments en les properes setmanes que sumen uns 1.600 milions. El govern de Syriza ha reiterat que si té problemes de liquiditat deixarà de pagar el deute.

La directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, que participa a la reunió del G-7 a Dresden, va declarar en una entrevista al diari alemany Frankfurter Allemagne que la sortida de Grècia de l'euro "és una possibilitat".

Atenes vol arribar a un acord com aquest cap de setmana, per fer callar els rumors de la imposició de controls de capitals als bancs. Els esculls de les negociacions són la reforma laboral i del sistema de pensions, l'augment de l'IVA i el topall de dèficit.