Publicitat
Publicitat

La Xina critica els Estats Units per la seva actitud cap als drets humans

Els drets dels ciutadans han sigut un punt de conflicte entre els dos països des de les sancions imposades pels EUA a finals dels 80 en resposta als incidents de la plaça Tiananmen

La Xina ha acusat aquest divendres els Estats Units de "ser perseguit pel fantasma de difondre armes i discriminació racial" en el seu informe anual, en resposta al que ha fet públic l'executiu nord-americà, molt crític amb el país asiàtic.

En l'extens document redactat per l'agència de noticies oficial xinesa, Xinhua, l' Oficina Estatal del Consell d'Informació ha declarat que els Estats Units "han violat els drets humans de manera més desvergonyida" que el país asiàtic, però ha tret més "targetes vermelles" en les discussions sobre els drets humans.

La secció destinada al gegant asiàtic de l'informe anual del departament d'Estat nord americà sobre els drets humans a escala global, fet públic aquest dijous, denuncia que " la repressió i la coerció són una rutina" contra els activistes, les minories ètniques i els representants de la justícia que es preocupen per "assumptes delicats".

En el document xinès, redactat principalment a partir d'articles de premsa i peces informatives dels diferents mitjans de comunicació dels Estats Units, s'exposa que " la discriminació racial és un problema crònic en la societat americana" i afegeix que s'han "suspès" els drets de vot de les minories. En el text també s'ha recollit la vigilància que els EUA han dut a terme presumptament contra líders mundials i civils.

Malgrat que els líders xinesos prometen periòdicament democràcia i drets humans, el govern del president Xi Jinping s'ha caracteritzat des del seu inici ara fa dos anys pel fet d'iniciar una amplia ofensiva contra els dissidents i activistes.

Els drets humans han sigut una font d'enfrontaments i tensió constant entre les dues potències mundials, especialment des del 1989, quan els Estats Units van imposar sancions al país asiàtic després de les sagnants protestes pro democràcia a la plaça Tiananmen.

Etiquetes