Internacional 02/01/2013

Chávez és "conscient de la complexitat" del seu estat de salut

El vicepresident veneçolà, Nicolás Maduro, assegura des de Cuba que el president vol que es mantingui el poble informat de la gravetat del seu estat

Acn
1 min
Captura de pantalla de l'entrevista de Maduro a TeleSur

BarcelonaEl president veneçolà, Hugo Chávez, és "absolutament conscient de la complexitat" del seu estat de salut, després que l'han tornat a operar d'un càncer i arran de les complicacions afegides aquests darrers dies. Així ho ha assegurat en una entrevista a TeleSur el vicepresident veneçolà, Nicolás Maduro. "Ell és conscient, absolutament, de la complexitat del postoperatori, i ens ha demanat expressament que mantinguem el poble informat amb la veritat, per dura que sigui en determinades circumstàncies", ha explicat Maduro des de Cuba, on Chávez continua ingressat. Segons el vicepresident, Chávez manté "una força gegantina" i s'ha preocupat per la situació "política i econòmica" del seu país.

Nicolás Maduro, a qui Chávez ha nomenat successor en cas que li passi alguna cosa, ha visitat el mandatari en dues ocasions a l'hospital de l'Havana on està ingressat. "El vaig saludar amb la mà esquerra i me la va estrènyer amb molta força mentre parlàvem", ha dit Maduro. Segons el vicepresident, el poble veneçolà ha de tenir "confiança i seguretat en les informacions" sobre l'estat de salut de Chávez. "El nostre comandant seguirà evolucionant, i més d'hora que tard, sortirà d'aquesta situació postoperatòria complexa i delicada", ha pronosticat.

Durant els darrers dies han augmentat els rumors sobre l'estat de salut del president veneçolà, que hauria de jurar el càrrec el 10 de gener. El govern ja s'ha afanyat a dir que la cerimònia es podria endarrerir si no tornés a temps, però els líders de l'oposició consideren que l'ajornament seria una mostra del fet que Chávez no està en condicions per governar i que s'haurien de convocar eleccions per triar-ne el successor.

stats