Un 62% dels espanyols no estan satisfets amb el funcionament de la democràcia a l'Estat

La lluita contra el terrorisme i l'atur, temes prioritaris per als europeus, segons l'Eurobaròmetre

Sis de cada deu ciutadans espanyols (62%) no estan satisfets amb el funcionament de la democràcia a l'Estat, segons revela un Eurobaròmetre publicat aquest dimecres. Els espanyols es troben entre els europeus més crítics amb la democràcia del seu país, només superats per Grècia (77%), Romania (66%) i Eslovàquia (67%). 

Quan falta un any per a les eleccions europees, l'Eurocambra ha publicat una enquesta que revela el desencís dels ciutadans de l'Estat amb la Unió Europea i el seu descontentament sobre la qualitat democràtica. No només són crítics amb la democràcia a Espanya sinó també amb la democràcia europea: un 54% dels espanyols es mostren disconformes amb el funcionament d'aquest sistema de govern.

De cara als comicis europeus que se celebraran el maig del 2019, els europeus consideren que els temes prioritaris de la campanya electoral han de ser el terrorisme, l'atur i la immigració. De fet, la lluita contra el terrorisme se situa, per primera vegada, com la qüestió que els europeus consideren més important.