Internacional 07/03/2013

Chávez serà embalsamat

El vicepresident Maduro anuncia que el cos del 'comandante' serà exposat "com Lenin o Mao Zedong"

Agències
1 min
Milers de persones han passat ja per la capella ardent d'Hugo Chávez / EFE

CaracasEl Museu de la Revolució de Caracas acollirà un mausoleu on serà exposat el cos de l'expresident Chávez. Ho ha anunciat aquest dijous el president en funcions del país, Nicolás Maduro, que ha remarcat que el cos serà embalsamat per tal que pugui ser exposat de forma permanent, "com Lenin, Ho Chi Minh o Mao Zedong".

Maduro també ha informat que el cos del president mort continuarà exposat durant set dies més per tal de fer front a les cues interminables de milers de ciutadans que el volen veure. En un principi, s'havia previst que el cos estigués visible durant tres dies, a la seu de l'acadèmia militar, a Caracas. Posteriorment serà retirat per tal de procedir al seu embalsamament. També es construirà un mausoleu especial, on la mòmia quedarà exposada "eternament", tal com ha informat la televisió pública de Veneçuela. Maduro també ha dit que la decisió d'embalsamar el cos respon al desig que Chávez "estigui eternament amb el seu poble".

Una trentena de caps d'estat i de govern encapçalen les desenes de delegacions d'arreu del món que aquest divendres assistiran a Caracas als funerals pel líder de la revolució bolivariana. Entre ells hi haurà el príncep Felip, que acudirà en representació del govern espanyol.

stats