Egipte
Internacional 27/11/2011

La Junta Militar "no tolerarà cap pressió" i demana el suport d'ElBaradei i Mussa al primer ministre designat

França demana als militars que transfereixen el poder a un govern civil. Desenes de milers d'egipcis es manifesten a Tahrir en la vigília de les eleccions

Afp
1 min
Un manifestant a la Plaça Tahrir / EFE

El CaireDesenes de milers d'egipcis han tornat a la Plaça Tahrir per demanar la fi del poder de la Junta Militar la vigília de les primeres eleccions després de la caiguda de Mubàrak.

El poder militar ha assegurat aquest diumenge que no tolerarà ca pressió i ha demanat a Mohamed El Baradei i Amr Moussa, dues figures polítiques claus en la transició egípcia, que donin suport al primer ministre, Kamal el-Ganzouri, un home fort del règim Mubàrak designat per la Junta malgrat les protestes dels manifestants. Aquest dissabte, els dos candidats van negar el seu suport a la Junta Militar.

El ministre de l'interior francés, Claude Guéant, ha demanat a les autoritats militars egípcies que transfereixin el poder a un govern civil. En el mateix sentit, els Germans Musulmans reclamen que el proper govern sigui format pel partit que s'emporti la majoria parlamentària en les eleccions d'aquest dilluns.

stats