Publicitat
Publicitat

La justícia francesa absol Strauss-Khan de proxenetisme

L'acusat ha declarat haver participat en festes sexuals perquè necessitava "sessions de lleure"

Dominique Strauss-Kahn, l'excap del Fons Monetari Internacional, ha estat absolt aquest divendres de "proxenetisme agreujat" per un tribunal de Lilla. La sentència acaba amb quatre anys de processos judicials, després que l'any 2011 una treballadora d'un hotel de Nova York l'acusés d'assetjament sexual.

Strauss-Khan ha declarat davant el tribunal haver participat en festes sexuals perquè necessitava "sessions de lleure" mentre estava ocupat "salvant el món" de la pitjor crisis financera fins el moment. Ha defensat també que en cap moment va experimentar plaer. Malgrat les sòrdides declaracions, el tribunal l'ha hagut d'absoldre per manca de proves.

També s'han jutjat a una dotzena de persones entre les quals hi havia directors d'hotels, empresaris, un advocat i un cap de la policia francesa. Han estat acusats de participar i/o organitzar trobades sexuals col·lectives l'any 2008, durant el mandat de Dominique Strauss-Khan a l'FMI.

Durant el judici dut a terme el passat mes de febrer, va defensar sempre que no tenia constància que les noies que participessin a les trobades fossin prostitutes.