Internacional 13/10/2012

Merkel veu progressos a Grècia i defensa que se li doni "una altra oportunitat"

La cancellera llança un missatge als socis europeus per tenir paciència amb Grècia: hi ha canvis, diu en un vídeo, tot i reconèixer que són molt més lents del previst

1 min

La cancellera alemanya, Angela Merkel, considera que a Grècia hi ha "progressos" en els esforços per superar la crisi i, malgrat que són lents, ha defensat que convé donar-li una altra oportunitat, sempre que compleixi els compromisos.

A Grècia es perceben ja, "pas a pas", progressos en la direcció adequada, apunta la cancellera en el seu missatge setmanal per vídeo, centrat aquest cop en la defensa dels avenços d'Atenes.

"Hem de seguir donant una oportunitat a Grècia. D'una banda, exigim que se cenyeixi als compromisos que hem acordat junts. Però de l'altra, ens comportem com amics, com a socis que ajudem i recolzem", ha dit Merkel.

La canceller ratifica en el seu missatge que el Nobel de la Pau concedit aquest any a la Unió Europea (UE) és un "impuls" a seguir avançant en la integració i reafirma la seva convicció que l'euro "és més que una moneda".

En el seu missatge per vídeo, la canceller respon a una sèrie de preguntes d'escolars alemanys, en la seva majoria dirigits a qüestions europees i defensa de la democràcia.

En una de les seves respostes, assegura que la UE és una constel·lació de països que no pot pretendre funcionar d'acord al model d'Estats Units.

"Som països amb la nostra pròpia història nacional, cadascun té la seva cultura i el seu idioma", ha insistit la cancellera, per qui la UE no és ni un Estat ni una suma d'Estats, sinó una "construcció política".

stats