Publicitat
Publicitat

La presidenta d'HP es passa al bàndol demòcrata anti-Trump

Meg Whitman és republicana, però donarà suport a Clinton per evitar un "autoritari" a la Casa Blanca

La presidenta executiva de Hewlett Packard (HP), Meg Whitman, és una donant destacada dels republicans però a les properes eleccions farà una excepció. L'empresària ha fet públic el seu suport a la candidata demòcrata, Hillary Clinton, i farà una donació a la seva campanya per impedir la victòria de "l'autoritari" Donald Trump.

L'empresària ha estat molt crítica amb el magnat en un missatge publicat a Facebook: "El meu vot en les presidencials ha estat generalment una qüestió senzilla. Aquest any és diferent. Votar republicà per lleialtat significaria avalar un candidat que ha explotat l'odi, la xenofòbia i la divisió racial", ha escrit.

La màxima directiva d'HP, que el 2010 va ser la candidata republicana a la governació de Califòrnia, ha qualificat Trump de "demagog", "imprudent" i "mal informat", i ha fet una crida als votants republicans perquè el "rebutgin" en les eleccions de novembre.

"El seu pols tremolós podria posar en perill la nostra prosperitat i seguretat nacional. El seu caràcter autoritari podria posar en perill molt més", ha afegit Whitman.

Obama: "Trump és incapaç de governar"

Abans de publicar el missatge al Facebook, Whitman havia explicat la seva decisió al 'New York Times' en una entrevista en què va assegurar que farà una "considerable" donació a la campanya de Clinton i que intentarà convèncer els seus amics republicans perquè facin el mateix.

Whitman també va revelar que la campanya de Clinton la va abordar fa un mes buscant el seu suport, la qual cosa demostra l'estratègia de la candidata demòcrata de convèncer l'elit republicana descontenta amb l'elecció poc ortodoxa de Trump.

Suports republicants a Clinton

Encara que molts dels tradicionals donants republicans s'han mostrat recelosos a invertir diners en la campanya del magnat, són pocs encara els que han optat per fer-ho obertament per Clinton. Entre els que sí que han fet públic el seu suport a l'ex primera dama hi ha l'empresari i exalcalde de Nova York Michael Bloomberg i el propietari dels Dallas Mavericks de la NBA, Mark Cuban.

Aquest dimarts també es va conèixer el cas del primer congressista republicà que votarà per Clinton al novembre: es tracta del representant per Nova York Richard Hanna, que va assegurar que Trump no està capacitat i "no pot liderar" el país.