Publicitat
Publicitat

En vistes al nou curs polític

Un nou curs parlamentari que es preveu intens i que caldrà que tots els que tenim responsabilitats polítiques en aquest àmbit treballem amb la clara voluntat d’arribar al màxim de consens possible

Hi ha una màxima a Andorra que diu que fins el dia de Meritxell no es dóna oficialment l’arrencada del nou curs polític després de l’aturada formal que imposa el període estival. Ara que estem a prop d’aquesta arrencada no està de més fer una petita pinzellada del que probablement ens hi trobarem.

Actualment ja tenim en diferents estadis del tràmit parlamentari un gran nombre de projectes i proposicions de llei com les dels cossos especials, la modificació de la llei de partits polítics, la reforma del Codi Penal, la de col·laboració entre administracions, la modificació de la llei d’ordenació del territori, la de designació de carreteres o la llei d’intercanvi d’informació fiscal entre altres.

A part, preveiem que puguin entrar a tràmit parlamentari altres aspectes de gran calat com la reforma del Codi de relacions laborals, que ha d’incloure la part de llibertat sindical i patronal i les mesures de conflicte col·lectiu, la regulació d’aspectes com la transparència i el bon govern i que ha de donar resposta a la problemàtica sorgida amb els secrets d’estat arran del cas BPA, i continuar desplegant els compromisos contrets amb la signatura de l’acord monetari.

Els grans eixos definits en l’inici de la legislatura continuaran també estan molt presents. El treball per assolir l’acord d’associació amb la UE continuarà amb els objectius inicials intactes de cara a iniciar les negociacions en l’apartat de lliure circulació de mercaderies. La reforma sanitària, després de les línies estratègiques i el full de ruta presentat pel ministre a la resta de forces parlamentaries per tal d’assolir un desitjable pacte d’estat, veurà ja els seus primers resultats en forma de reformes legislatives i canvis reglamentaris. El treball de delimitació de competències i transferències entre govern i els comuns encararà la part d’anàlisis més complexa però amb la clara voluntat de totes les parts de trobar la millor solució per al país.

Un nou curs parlamentari que com veieu es preveu intens i que caldrà que tots els que tenim responsabilitats polítiques en aquest àmbit treballem amb la clara voluntat d’arribar al màxim de consens possible per donar resposta des del punt de vista legislatiu a les necessitats de la nostra societat. Esperem que tots estiguem a l’alçada.