L'A critica la rivalitat entre les cònsols de la capital i d'Escaldes

Lamenten "la competència en certs aspectes" ja que consideren que provoca perjudicis econòmics

El comitè liberal d’Escaldes-Engordany creu que hi hauria d’haver una col·laboració més estreta entre els comuns d’Escaldes-Engordany i d’Andorra la Vella. D’aquesta manera, reclamen que hi hagi una millor comunicació entre les dues corporacions i que la cooperació serveixi, per exemple, per enfortir els lligams en la promoció turística. De fet, fan una crida a evitar "la competència en certs aspectes" que consideren que acaben "produint una major despesa econòmica", la qual cosa repercuteix en els ciutadans.

Així, des del comitè parroquial critiquen "les polítiques comunals centrades més a potenciar el personalisme de les dues cònsols que no en coordinar-se entre les dues corporacions i de retruc millorar els serveis que es donen als ciutadans d’ambdues parròquies". A més, lamenten que "aquesta situació es doni amb els dos comuns governats per DA, lluny de les promeses electorals que anunciaven una col·laboració i entesa total entre les dues administracions".

Els liberals escaldencs donen alguns exemples d’aquesta manca de col·laboració comunal, com ara la falta d’entesa per garantir la seguretat dels carrers principals evitant el pas de vehicles no autoritzats o la manca de coordinació en les obres dels carrers limítrofs entre les dues parròquies, com per exemple al carrer de la Unió.

A través d'un comunicat emès aquest dimarts, també posen de manifest la manca "d’interès a finalitzar la segona fase de la connexió de les xarxes d’aigua d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella" per poder garantir el subministrament d’aigua a la població en cas d’emergència. Un altre dels punts que mostren que els comuns no mantenen una comunicació fluïda, afegeixen, "és el fet que els usuaris de la piscina dels Serradells no puguin utilitzar les noves instal·lacions comunals d’Escaldes-Engordany per falta de conveni".

Per últim, el comitè local dels liberals d’Escaldes-Engordany demana polítiques conjuntes en la promoció turística i en l’organització d’espectacles culturals per augmentar-ne la visibilitat i "evitar la contraprogramació d’actes que redueixen l’assistència de públic i encareixen el cost".