Política 25/04/2019

El PS trasllada a terceravia i CC la voluntat de formar un govern de coalició

Els socialdemòcrates creuen que encara queda temps per negociar i no tanquen la porta a cap pacte

M. M.
2 min
La trobada mantinguda aquesta tarda entre PS i terceravia.

Andorra la VellaMentre les posicions no es defineixin, el PS continua amb la ferma voluntat i amb l'objectiu d'assolir una majoria alternativa a la de DA per tenir els suports necessaris per formar un govern de coalició. Un objectiu que DA també cerca. En el cas socialdemòcrata, l'aritmètica parlamentària fa pensar amb terceravia i L'A amb els quals els socialdemòcrates sumarien els 15 consellers justos per assolir la majoria absoluta, però amb el suport d'un d'aquests dos partits i també el de CC, combinat amb una abstenció, també permetria al partit liderat per Pere López arribar fins a l'edifici administratiu.

És per això que la formació s'ha reunit aquest dijous a la tarda amb tres dels quatre consellers generals electes de terceravia –Josep Pintat, Joan Carles Camp i Josep Majoral– i amb els dos de CC –Carles Naudi i Raül Ferré–. En la trobada, els consellers socialdemòcrates han traslladat diverses propostes, entre les quals destaca la possibilitat per formar govern de manera conjunta així com la confirmació que Pere López es presentarà a la investidura. “L'objectiu és poder formar govern, i per fer-ho continuem explorant totes les vies possibles”, ha expressat el conseller electe del PS, Jordi Font, un cop acabades les dues trobades, malgrat semblar que terceravia i CC estan més a prop de DA.

La trobada també ha servit per expressar la voluntat i la necessitat que la Sindicatura sigui el més plural possible, amb l'entrada de diversos partits en els diferents llocs, sense que el PS, a priori, tingui la voluntat d'aspirar a cap càrrec en concret. Cal recordar que l'òrgan rector del Consell General s'haurà de formar el proper 2 de maig i 48 hores abans s'hauran d'entrar les possibles candidatures a síndic i subsíndic. Malgrat que aquesta data està a tocar, Font es mostra tranquil i apunta que la decisió de la Sindicatura pot anar perfectament “deslligada” del futur govern que finalment s'acabi configurant. Tot i això, ha admès que si no hi ha una predisposició a formar una Sindicatura plural “difícilment” hi haurà un escenari diferent al govern.

Amb aquesta darrera trobada amb CC i terceravia, els socialdemòcrates, igual que DA, han tancat la primera ronda de contactes amb totes les futures formacions que seran presents al Consell General, després que la setmana passada es reunissin amb DA i L'A. De cara a aquest cap de setmana i la setmana que ve, el PS s'ha emplaçat a iniciar la segona ronda de contactes, per començar a concretar les possibilitats que tenen perquè la investidura de López pugui tirar endavant.

stats