Política 31/07/2018

SDP tem que l'externalització de la centraleta del Govern "obri la porta" a d'altres

Reiteren la seva preocupació per les salvaguardes "bastant fortes" dels compromisos de l'executiu en el marc de l'acord d'associació

M. F.
3 min
SDP tem que l'externalització de la centraleta del Govern "obri la porta" a d'altres

Andorra la VellaSocialdemocràcia i Progrés (SDP) ha mostrat la seva preocupació per l’externalització de la centraleta d'atenció telefònica del Govern i han expressat “els dubtes” que el genera l’adjudicació. A més, temen que puguin servir per “obrir la porta” a la privatització d’altres serveis, tal com han explicat el conseller general de la formació, Víctor Naudi, i el membre de la comissió de Política Nacional, David Pérez.

Per aquest motiu, Naudi ha presentat un seguit de preguntes que hauran de ser respostes de manera escrita pel Govern a través de les quals volen saber els motius pels quals s’ha optat per aquesta externalització, on es recol·locarà el personal que fins ara treballava en aquest servei, quin és el cost d’aquesta externalització, com es vetllarà per la protecció de dades i com es garantirà la comunicació entre els altres ministeris que no estan a l’edifici administratiu del Govern i l’edifici central.

Naudi ha manifestat que no comparteixen aquesta externalització ja que creuen que “els serveis públics els ha de donar l’administració” i consideren que únicament el que es vol és fer rendibles les empreses que estan ubicades a l’Espic, el ‘contact center’ ubicat a la Massana i darrere del qual hi ha Andorra Telecom. D’aquesta manera, creuen que el cost que tindrà a partir d’ara el servei és “exagerat” i no veuen de bon ull que la justificació sigui que es vol donar servei durant més hores. Des d’SDP es mostren especialment preocupats per la confidencialitat de la dades i volen saber quina serà la gestió que se'n farà. Així, i davant les explicacions donades per l’executiu, creuen que la justificació real és que es volen “engreixar” les estadístiques de les empreses que treballen a l’Espic.

Clàusules de salvaguarda

D’altra banda, des de la formació han reiterat la preocupació per les clàusules de salvaguarda incloses en els documents en què Andorra es compromet a lluitar contra el contraban en el marc de l'acord d'associació. D’aquesta manera, i després d’haver demanat aquests documents en reiterades ocasions, el Govern els hi va fer arribar divendres i el que han pogut llegir no els ha tranquil·litzat. Així, Naudi ha lamentat les “condicions de subordinació davant la UE” amb clàusules de salvaguarda “bastant fortes”, entre les quals que caldrà facilitar certes dades de manera mensual, tal com han alertat. Lamenten que, mentre Andorra haurà de complir tot un seguit de requisit, “al costat no hi ha cap contrapartida d’ajuts o contraprestacions de la UE i això és preocupant”, ha dit Naudi. “No se’ns pren seriosament i no se’ns té confiança”, ha argumentat.

Quant als moviments per a la confecció de llistes parroquials de cara a les futures eleccions, Naudi ha confirmat que continuen les converses però que encara no hi ha res tancat. Ha insistit que SDP el que vol és defensar el seu projecte i que els contactes se centren en independents o formacions que puguin compartir aquestes inquietuds.

Qüestionats sobre l’increment de l’abstencionisme que es desprèn de les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d’Estadística, tant Pérez com Naudi han destacat que la gent se sent cada vegada més allunyada de la política o, directament, no hi creuen i alerten que això es doni en un moment “crucial”, ja que s'està a les portes d’unes eleccions generals i els ciutadans haurien de dir-hi la seva sobre vuit anys de gestió de Demòcrates per Andorra en què “la situació ha empitjorat” i un acord d’associació amb la UE que cal que sigui “bo”. Per tant, creuen que el proper govern que surti de les urnes ha de tenir “les coses clares” i que “encari el futur amb valentia”.

stats